Holdbarhed på vin – Hvor længe kan vin holde sig?

Der er ikke noget bedre end et glas vin efter en lang arbejdsdag, eller hvis man spiser middag med sin bedre halvdel eller nogle venner. Generelt så kan vin lige løsne op og gøre dagen ekstra god, med en smule selvforkælelse. Men når man først har taget hul på sin vin, så er man nødt til at drikke den med det samme, eller hvad?

Der er mange der er i tvivl om hvor lang tid de forskellige vine kan holde sig, efter at du har åbnet for dem, og det vil vi besvare i denne artikel. Og hvis du vil læse mere omkring temperaturen på vin, så kan du læse omkring det på vinmagasin.dk

Portvin holdbarhed

Der er ikke noget bedre end at nyde et lækkert glas portvin efter et lækkert måltid mad, sammen med desserten eller i forbindelse med at man nyder sin aftenkaffe eller endda hvis man er ude og rejse. Men der kan sagtens gå flere uger imellem at man får disse små glas portvin, hvilket naturligvis skaber spørgsmålet, hvor lang holdbarhed har portvin efter åbning?

Men naturligvis også hvor længe en portvin kan holde sig inden man åbner den, så man sikre at sit vinskab ikke begynder at lagre for gamle portvine. En almindelig portvin bliver kun lagret imellem 2 og 6 år på egetræsfade, inden at de bliver fyldt på flaske. 

Så længe kan portvin holde sig efter åbning

Hvis du har åbnet en flaske portvin og det ikke er en af i den højeste kvalitet, så kan du sagtens få den til at holde sig i mellem en og to måneder, hvis du opbevare den på køl og har sikret at proppen sidder ordentligt i, da de almindelige flasker sagtens kan tåle at få ilt. Hvis det er en af dem i højere kvalitet, så vil holdbarheden være kortere. Hvis du vil læse mere omkring portvins holdbarhed, så kan du læse mere omkring Portvins holdbarhed her.

Hvidvin holdbarhed

Hvis du har åbnet en flaske forfriskende hvidvin, så skal du være opmærksomhed på holdbarheden af hvidvinen. Der er ikke lavet så utroligt mange studier på hvor lang en holdbarhed hvidvin har efter åbning, og det kommer også utroligt meget an på hvilken slags hvidvin du har købt. Men hvis du har en helt almindelige flaske hvidvin, så vil du efter mellem 1 og 2 dage finde ud af at smagen stille og roligt begynder at forsvinde.

Efter 3 dage, så bør du smide din flaske hvidvin ud efter åbning, da smagen stort set vil være væk her. Medmindre du naturligvis kan bruge hvidvinen til en lækker hvidvinssauce, da man sagtens kan bruge en hvidvin der har stået et par dage til dette. Hvis du vil læse mere holdbarhed på hvidvin og lagring af den, så kan du læse mere omkring hvidvins holdbarhed på vinboden.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*