Tre gode råd til dig, der overvejer at købe en brugt computer

Det kan være en bekostelig affære at skulle investere i en ny computer, hvis den gamle pludselig brænder sammen. Men der er penge at spare, når du skal på udkig efter en ny computer. Ved at investere i en brugt computer frem for en ny kan du minimere dine udgifter betragteligt. Der er dog flere ting, du skal være opmærksom på, når du køber brugt. Det ser vi nærmere på her.

Køb af computer fra privatperson

Hvis du vælger at købe en brugt computer fra en privatperson, er det vigtigt at være opmærksom på, at du ikke er dækket af købeloven. Til gengæld dækker garantien, hvis computeren er købt inden for de sidste to år. Når du køber fra en privatperson, gælder garantien fra det tidspunkt, hvor sælger har købt computeren. Det er derfor vigtigt, at du får kvitteringen – eller et billede af den – så du kan benytte dig af garantien, hvis der bliver behov for det.

Når du køber en brugt computer på nettet

Hvis du derimod vælger at købe en brugt computer fra en virksomhed på nettet, er du dækket af købeloven. Du kan derfor trygt købe en brugt computer hos en af disse virksomheder, da de ofte tilbyder samme garanti og returret som ved køb af en ny computer. Hvad enten du køber en brugt computer eller en helt ny, er det nødvendigt at investere i en Office 2019, hvis du har brug for tekstbehandlingsprogrammer og andre Office-programmer på din computer.

Gør dig overvejelser i forhold til behov og budget

Computere findes i et væld af modeller i forskellige prisklasser – også selvom du køber brugt. Når du skal investere i en ny computer, er det derfor en god idé at gøre sig nogle overvejelser omkring behov og budget. Du kan blandt andet overveje, om du foretrækker en bærbar eller en stationær computer? Eller om du vil betale mere for at få en computer med et flot design? De fleste computere bliver langsommere med tiden. Derfor kan det være en god idé at overveje, hvad computeren skal bruges til. Skal du eksempelvis bruge computeren til gaming, bør du gå efter en ekstra hurtig computer med et godt grafikkort – eller måske vælge at investere i en gamer-computer, der er beregnet til at spille på. Hvis du skal bruge computeren til at arbejde med billeder og video, har du brug for en betragtelig mængde ram og en fornuftig CPU. Medmindre du er dedikeret PC-tilhænger, kan du overveje at investere i en Mac, eftersom Mac-computere generelt tilbyder bedre billedbehandlingskapacitet.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*