Tid til forårsrengøring? Sådan når du det hele

Nu er det så småt ved at være forår. Og inden sommeren for alvor tager til, kan en rengøring af huset være tiltrængt. En såkaldt forårsrengøring. Det er her, hvor du kommer alle de små steder. Og de steder, du normalt tænker ’pyt’, eksempelvis som din garderobe. Har du virkelig brug for alle de poloshirts? Og er det ikke på tide at få støvsuget bag sofaen?

En sådan rengøring kan være uoverskueligt. Derfor får du her råd til, hvordan du kommer godt i gang. Dermed når du det hele – uden at bruge hele sommeren indendørs. Du kan her finde gode råd til, hvordan du finder den helt rigtige poloshirt til dig.

Start fra en ende – og bevæg dig fremad

Starter du i soveværelset, er der nok at tage fat på. Du har garanteret både en seng og et klædeskab, der trænger til en ordentlig omgang. Du bør blandt andet sørge for at få luftet godt ud. Dette gælder også din madras. Hæng dyner og puder ud hele dagen. Så bliver de virkelig blæst igennem. Tag desuden også madrassen ud. Bank den på begge sider, så alt støv kommer af. Har du en madras, der lugter, kan du strø lidt bagepulver ud. Husk dog at støvsuge det op efter lidt tid.

Som nævnt er klædeskabet også et sted, du kan lægge dine kræfter. Ofte bliver tøjet kastet ind. Og det tøj, der ikke bruges, ligger krøllet sammen inde bagerst. Derfor er det nu på tide at få ryddet op. Dermed har du også mulighed for at se, om du trænger til fornyelse. Måske du har mange poloshirts? Eller måske det faktisk er det, du mangler til sommerens ankomst?

Kom omkring de vanskelige steder

Når du tager et rum ad gangen, holder du rengøringen overskuelig. Hvis du har gang i flere rum, hvor du rydder op og gør rent på samme tid, kan det hurtigt blive for meget. Mens du gør rent, skal du sørge for at komme de vanskelige steder. I stuen er det blandt andet bag sofaen og bag diverse reoler. Det er formentlig ikke steder, du kommer omkring under en almindelig rengøring.

Derudover skal du huske stikkontakter, radiator og persienner. Dette er blot eksempler på elementer, som ofte bliver sprunget over i hverdagen. Stikkontakter skal blot tørres over med en fugtig klud. Når du skal rengøre radiatoren, så start med at støvsuge den. Brug det smalle mundstykke, som de fleste har. Til rengøring af persienner er det bedst at vaske dem i brusekabinen. Luk persiennerne og skyl med bruseren. Vask med rengøringsmiddel og lad dem tørre.

Nu er du forhåbentlig klar til at begive dig ud i forårsrengøringen – det er ikke så vanskeligt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*