Odenses seværdigheder

Odense, Denmark - April 29, 2017: Cathedral of Saint Canute and Statue of Hans C Andersen

Odense er Danmarks tredjestørste by med ca. 200.000 indbyggere. Odense er Fyns største by og rummer mange seværdigheder og gode oplevelser. Her er mange gågader med butikker, museer og gode spisesteder. Odenses historiske kvarter er et godt eksempel på en klassisk Odense seværdighed. Området omkring Nedergade og Overgade har bevaret mange af de gamle middelalder-bygninger og gårdspladser, og emmer af historiens vingesus. Ned mod Odense Å finder man også det gamle vaskested blandt træer og buske.

Det skriver TV2.

Du kan også besøge Latinerkvarteret omkring Brandts Klædefabrik, hvor du ligesom i andre større byers latinerkvarterer, oplever kunsten og atmosfære, caféer og lækre butikker. Her er også mange gode restauranter og der er masser af liv og kultur. Her finder du også mange spændende lejligheders-komplekser, hvor der på AirBnB kan findes gode muligheder for overnatning i en lejlighed i Odense, uden at skulle ulejlige en ejendomsmægler.

Du kan også besøge H.C. Andersens Hus, det lille gule hus på Hans Jensens Stræde, hvor HC Andersens blev født i 1805. Ikke så langt væk finder du H.C. Andersen Museet, der indeholder en stor udstilling om hans liv og forfatterskab, og også hans ejendele, inklusiv hans høje hat.

Odense Zoo er også et besøg værd, med løver, tigre og chimpanser og mange andre dyr. Tripadvisors brugere finder og attraktionen god, med 4.5 ud af 5 stjerner.  Odense Zoo er åbent hele året og du kan finde det i Dalum/Odense M.

Danmarks Jernbanemuseum finder du (naturligvis) ved Odense Banegård, her kan du opleve tog gennem tiderne, indånde dampen fra de brølende kedler på damplokomotiverne. Du kan se togvogne, modeller af tog og færger, damp- og dieseltog. De afholder også events med Thomas Tog for de toginteresserede voksne og børn.

Men den mest populære seværdighed finder vi udenfor Odense – nemlig Egeskov Slot. Det tager ca. 20min i bil fra Odense, men er ifølge Tripadvisors brugere så sandelig turen værd. Med en førsteplads ud af 137 Odense seværdigheder, kan du få en fantastik dag her sammen med familien. De åbner sidst i april, da meget af Egeskov opleves udendørs. I Skulpturparken kan du opleve en masse flotte skulpturer og nyde lidt ro far området øvrige mere hektiske seværdigheder. Med Tree top walking kan du komme op i 10-15m højde og vandre over 100m ad de smalle træ-stier, fra den ene trækrone til den næste. For de mindre børn kan Kompan-legepladsen være et godt bud, med mooncar-bane og masser klatrestativer. På Egeskov finder du et stort veteranbils-museum, og du har masser god emuligheder for at indtage både købt og/eller medbragt mad og drikke.

Alt i alt er Odense og omegn generelt eftertragtede steder at slå sig ned, og det mærker de ejendomsmæglere naturligvis også, med stigende mængde tilflyttere fra landdistrikterne. Som kuriosum kan det også ses på Google søgninger efter bolig-ord som ”boligsalg” og ”ejendomsmægler odense”, som over årene stiger stille og roligt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*