Online lån anno 2018

At skulle låne penge er noget andet, end det var for blot fem år siden. Hvor man før var nødt til at tage den lange tur ned i banken og stå skoleret over for sin bankrådgiver, kan man i dag vælge at gøre det hele direkte fra sofaen eller et sted, hvor man har en fast internetforbindelse. Og det har blandt andet resulteret i, at man som låntager har en lang række muligheder, man ikke havde før i tiden.

I artiklen kigger vi på, hvordan – og på hvilke vilkår – man kan låne penge af et pengeinstitut i dag.

Online lån kan konkurrere mod banklån

Før i tiden var det svært, hvis ikke umuligt, at låne penge andre steder end hos sin egen bank. Man skulle have en solid indkomst, og man skulle stille sikkerhed i form af fast ejendom eller andre valide og sikre aktiver. Men sådan er det langt fra i dag, og det skyldes i høj grad, at de traditionelle pengeinstitutter er blevet udfordret af de alternativer, der er kommet i forbindelse med en global digitalisering.

Som forbruger kan det dog være svært at stole på de online lån, som tidligere er blevet kritiseret for meget høje renter og dårlige vilkår. Men selvom det muligvis har været tilfældet, er det altså ikke sådan længere, da man både fra international og national side har valgt, at man i højere grad vil regulere hurtiglån gennem fælles lovgivning. Og det betyder for dig som forbruger, at alt fra store kviklån til SMS-lån i dag er lige så sikre og gennemskuelige, som et traditionelt banklån er.

Flere muligheder med hurtiglån

En af de helt store forskelle mellem traditionelle forbrugslån hos banken og de nye smarte hurtiglån er, at pengeinstitutterne bag hurtiglån i højere grad er gået i krig med våben som kundeservice, billige lån og ukomplicerede processer – alt sammen noget, som forbrugeren i dag hungrer efter. Og det har vist sig, at det har været den helt rette approach. For hvor banklån kræver sikkerhed, underskrifter på diverse dokumenter og et møde i banken, kan man optage hurtiglån på nettet helt op til 400.000 kr. på få minutter – og uden dokumenteret sikkerhed eller personlige reviews. 

Og netop anonymiteten er noget, danskerne virkelig er glade for. For selvom en bankrådgiver er professionel, når han eller hun håndterer klienter med et akut behov for en ekstra skilling, er der stadigvæk en vis skepsis, når man skal dele så følsomme og private forhold med et andet menneske – og så virker det bare nemmere og mere behageligt, hvis man kun skal have dialogen med en algoritme i form af en automatiseret godkendelsesproces hos hurtiglån

Det skal du holde øje med

Selvom de digitale långivere er underlagt en stram lovgivning, er det dog alligevel altid sundt med en vis skepsis. Og man skal altid være godt forberedt og oplyst, inden man skriver under på en digital låneansøgning. Kig kontrakten igennem for klausuler og forpligtelser, og brug ÅOP (årlig omkostning i procent) som rettesnor for, hvor dyrt dit lån reelt er.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*