Flere og flere flytter til de danske forstæder

Under finanskrisen mærkede danserne, at deres boliger pludselig styrtdykkede i værdi. Da finanskrisen begyndte at ebbe ud, steg boligerne hurtigt igen, men især et sted har der været en overraskende stigning.

Det er nemlig på den danske ø Bornholm, at man har oplevet den største stigning på kvadratmeterprisen for parcelhuse. Fra 2015 og til dags dato er priserne i gennemsnit steget med 35 % på kvadratmeterprisen, og sammenlignet med Københavns Kommune der er en af de dyreste, så er priserne her blot steget med 17.7 %.

”Det er klart, at der er store forskelle på kvadratmeterprisernes niveauer, og om man eksempelvis er i København eller på Bornholm. Men det er faktisk i nogle af de områder med de laveste kvadratmeterpriser, hvor stigningen har været størst”, fortæller Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.

Lån penge nu og få sat din drøm om en ny bolig i gang med det samme.

Siden 2015 er de gennemsnitlige parcelhuse i Danmark steget med næsten en kvartmillion. 239.400 kroner er værdien forøget på et 140 m2 stort parcelhus.

Sammenlignet med de andre landsdele i Danmark, så har det godt nok været en eksplosiv stigning på Bornholm. Foruden Københavns Kommune der var steget med 17.7 %, så ligger den generelle stigning på mellem 10 til 16 %.

Dog finder man den mindste stigning i region Sydjylland, hvor prisen blot er steget med 7.5 % i løbet af de sidste tre år. I denne region får man også klart mest for pengene, da man i gennemsnit sparer 5.000 kroner pr. kvadratmeter i forhold til resten af landet.

Flere vælger at bo i forstæderne

Det kan blive noget så svært at finde et stort hus med en tilsvarende stor have, hvis man bor inde i midten af København. Ydermere kræver det en ordentlig pose penge, hvis det skal være tilfældet.

Derfor er der mange danskere, der følger en ny tendens, hvor de vælger at flytte ud til forstæderne, for at få endnu mere bolig og have for deres penge, end de kunne have fået, hvis de valgte et hus eller lejlighed i indre København.

”Der er en spirende tendens til, at flere vil realisere drømmen om et hus med have, hvor især adgangen til grønne udendørsarealer trækker,” fortæller Thomas Hovgaard.

Siden 2012 har priserne på boliger været stigende i Danmark, og boligeksperter forventer, at priserne fortsat vil gå op ad. Derfor er det ikke nogen dum ide at få investeret i et hus i disse dage. Går du med de tanker men mangler noget kapital for at få realiseret drømmen, så bør du måske kigge på, om det ikke kan betale sig med et lån.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*