Hvordan kan man undgå sportsskader?

Motion er en vigtig del for at opretholde en sund livsstil. Til tider kan vi dog blive forhindret i at dyrke det, hvis eksempelvis en skade opstår. Der er flere ting man kan gøre for at undgå skader, i denne artikel kommer tre forslag til netop dette. 

Forbyggelse

Et godt træningsprogram kan hjælpe med at undgå sportsskader ved at styrke muskler og led.  Lær den korrekte teknik til de øvelser og aktiviteter, du udfører. Fokuser på at udføre øvelserne korrekt frem for hurtigt eller med for stor belastning, og træn eventuelt med en træner for at sikre, at du udfører øvelserne korrekt. Det er hertil vigtig altid at opvarme sine muskler og led inden man går i gang med træningen, og ligeså afslutte træningen med udstrækning af disse for at undgå at skader kan opbygges.

Under forbyggelse hører også en sund og balanceret kost, samt brug af det rigtige udstyr. En sund og varieret kost kan hjælpe med at forebygge skader ved at give kroppen de næringsstoffer, den har brug for. Brug af det rigtige udstyr, såsom sko og beskyttelsesudstyr, kan også hjælpe med at reducere risikoen for sportsskader.

Underlaget har en betydning

Det er ikke kun opvarming og udstrækning af led og muskler, samt brug af det rigtige udstyr som er med til at undgå at man får skader. Det underlag som man dyrker motion på kan nemlig have en stor betydning. Hvis man vælger at løbe en tur udenfor kan grus eller sand eksempelvis være hårdt for dine knæ, da det i højere grad er mere ustabilt end asfalt. Varianter af underlaget ved indendørs sport kan også variere til alt fra trægulve til linoleum til andre sportsgulve afhængig af hvilket sportsgren, som dyrkes. Uanset er det vigtigt at vælge udstyr som passer til det underlag man dyrker motion på, så man undgår at skader opstår.

Behandling

Hvis uheldet er ude er der dog flere muligheder for behandling af skader. Afhængigt af skadens sværhedsgrad kan medicinsk behandling være nødvendig. Dette kan omfatte medicin, kirurgi eller fysioterapi. Fysioterapi kan være nyttig til at fremskynde helingsprocessen og reducere risikoen for fremtidige skader. Behandling af skader kan også være ved at gøre brug af kosttilskud, såsom glucosamin og MSM, der hjælper med at fremskynde helingsprocessen og reducere smerter og hævelse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*