Gode råd til den kommende mor

Dette indhold er sponsoreret

Det er en stor og spændende tid, når man venter et barn. Det kan dog også være en tidsperiode, hvor man føler sig lidt overvældet af alle de forberedelser, der skal gøres. Derfor er det vigtigt at huske på at tage sig godt af sig selv under graviditeten. Læs med her og bliv klogere.

Prøv en gentest hos Ultralydklinikken for gravide

Der kan være mange bekymringer forbundet med en graviditet. Heldigvis er det muligt at komme nogle af dem til livs. Prøv en gentest hos Ultralydklinikken for Gravide og bliv klogere på risikoen for alvorlige genetiske sygdomme. Gentesten er en sikker og nøjagtig måde at undersøge fostrets DNA på, og det giver dig mulighed for at få et mere præcist billede af dit barns helbredstilstand. Dette kan være meget vigtigt information, da det giver dig mulighed for at træffe de rigtige beslutninger om din graviditet. Der findes flere test, du kan vælge i mellem. 

En harmony test kan foretages fra uge 10, og prøven tages på baggrund en blodprøve fra morens arm. En harmony test giver en risikovurdering på udvalgte sygdomme, og den er bedst egnet til gravide med ét foster. Før du kan få taget en harmony test er det dog vigtigt, at hverken dig eller den biologiske far bærer en kromsomfejl. 

En panorama test kan tages efter 9 uger, og den kan afgøre, om fosteret har en lav eller høj risiko for kromosomfejl. Hvis du venter tvillinger, er en panorama test oplagt, og du kan ligeledes få din panorama test tilsendt, så du selv kan tage den derhjemme.

En vistara test undersøger risikoen for svære sygdomme hos dit barn. Du kan tage din vistara test efter 9 uger, og du kan få rådgivning på baggrund af din vistara test, hvis den skulle vise, at fosteret skulle bære en eller flere sygdomme.

En evita test giver dig et præcist billede af fosterets kromosomer, hvorfor en evita test er en populær test type. En evita test er sikker at få foretaget og den giver et grundigt billede af fosterets tilstand. 

En horizon test screener op til 274 genetiske sygdomme. På baggrund af en horizon test kan I altså blive klogere på fosterets sundhedstilstand, og I kan forvente, at en horizon test vil vare 30 minutter.

Ræk ud efter hjælp, hvis graviditeten føles overvældende

Det er helt normalt at føle sig overvældet, når man venter et barn. Det kan være en stor omvæltning i ens liv, og det kan være svært at håndtere alle de tanker og følelser, der følger med. Derfor er det vigtigt, at man søger hjælp, hvis man har brug for det.

Man kan starte med at tale med sin læge eller jordemoder om sine bekymringer og tanker. De vil kunne give gode råd til, hvordan man bedst muligt navigerer igennem graviditeten. Desuden er der flere organisationer, som tilbyder gratis rådgivning og støttende samtalegrupper for gravide kvinder. Her kan du møde andre kvinder i samme situation som dig selv og dele dine oplevelser med dem, uanset om du har brug for en god snak eller blot nogle tips til dagligdagen under graviditeten. Endelig er der selvfølgelig familie og venner, som måske kan hjælpe dig med det, der føles svært.

Lyt til din krops behov

Når man er gravid, er det vigtigt at lytte til sin krop og dens behov. Det kan være alt fra at følge en sund og varieret kost, som indeholder alle de næringsstoffer, man har brug for, til at hvile sig nok og ikke overanstrenge sig selv.

Husk på, at din krops behov ændrer sig under hele graviditeten, sørg derfor for løbende at justere dine vaner i overensstemmelse med dine behov.

Hvis det føles overvældende, at du snart skal være mor, er der heldigvis hjælp at hente.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*