Sådan gør du dig synlig for en headhunter

Vil du gerne være ledig på jobmarkedet uden at bruge timevis på at søge efter ledige jobopslag. Du behøver faktisk ikke spilde hverken tid eller kræfter på at søge efter en ny arbejdsplads. Det kræver en smule forarbejde, men en god LinkedIn profil kan faktisk gøre det meste af arbejdet for dig, så du som passiv jobsøgende kan blive kontaktet af en headhunter.

Det handler grundlæggende om, at gøre dig selv søgbar på LinkedIn over for headhuntere. Og hvordan gør man det? Vi har svarene til dig her.

LinkedIn: det er her det sker

Hvis du endnu ikke var klar over det, så er LinkedIn en headhunters yndlings “hunting ground” – og det er her dit arbejde skal gøres!

LinkedIn indgår i stort set alle rekrutteringsforløb hos en headhunter, så hvis ikke din profil er synlig, så er løbet allerede kørt.

Nøglen er at gøre dig selv synlig på LinkedIn ved at bruge konkrete søgeord, som en headhunter vil benytte, når de er på jagt efter kandidater. Søgeordene afhænger af, hvilken stilling som du vil headhuntes til. Du kan eventuelt tage et kig på andre stillingsopslag eller profiler for at finde de helt rigtige søgeord.

Opdater din profil

Hvornår er sidste gang at din LinkedIn-profil er blevet opdateret? Har du alle relevante informationer udpenslet for, når headhunteren vælger at kigge forbi.

Din LinkedIn-profil skal gerne indeholde alt relevant arbejdserfaring, din uddannelse, dine kompetencer og dine relevante kurser. Dog må du ikke fylde for meget på din profil, for så bliver den for rodet og ulæselig. Du behøver for eksempel ikke udpensle alt det frivillige arbejde, som du lavede tilbage i 2016 medmindre det er yderst relevant. Husk på ordsproget “kill your darlings”. Tilføj kun de jobinformationer, som er nødvendige for den stilling, som du vil headhuntes til.

Dine jobpræferencer

Du må ikke glemme, at du også skal udspecificere, hvad du selv søger på arbejdsmarkedet. Det hele handler ikke om, hvad der er attraktivt for andre, men også hvad du selv finder interessant. Husk at tilføj, hvilke jobtitler du søger, hvornår du har mulighed for at starte, om du kan arbejde fuldtid eller kun deltid og så videre.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*