5 byferier i Tyskland, som du ikke må gå glip af

Tyskland er et land med så meget at byde på – god mad, rig historie og smuk natur, for blot at nævne nogle få ting.

Og mens der er masser af verdensberømte turistmål som München og Berlin, er der også masser af mindre kendte perler, som bestemt er et besøg værd. Hvis du er på udkig efter en storbyferie, der ligger lidt uden for de slagne stier, så tjek disse fem tyske byer, som du ikke må gå glip af.

  1. Heidelberg – Heidelberg ligger i den sydvestlige del af Tyskland og kaldes ofte “porten til Schwarzwald” Denne charmerende by er hjemsted for Heidelberg-slottet, som ligger på toppen af en bakke med udsigt over Neckar-floden. Heidelberg er også kendt for sin maleriske gamle bydel og sin studenterbefolkning – mere end en tredjedel af byens indbyggere er studerende på Heidelberg Universitet, som er det ældste universitet i Tyskland.

  2. Lübeck – Lübeck er en lille by i det nordlige Tyskland ved Østersøen. Byens mest bemærkelsesværdige træk er dens middelalderlige centrum, som er på UNESCO’s verdensarvsliste. Lübeck er også kendt for at være fødestedet for marcipan og for sine mange udsmykkede kirker – faktisk kaldes den nogle gange “byen med de syv tårne”

  3. Dresden – Dresden ligger i det østlige Tyskland nær den tjekkiske grænse. Byen var engang kendt som “smykkeskrinet” på grund af sin smukke barokarkitektur, men den blev stort set ødelagt under Anden Verdenskrig. I dag er Dresden blevet genopbygget og er igen kendt for sin fantastiske arkitektur, herunder Frauenkirche, som er en af de mest ikoniske kirker i Tyskland.

  4. Trier – Trier ligger i det sydvestlige Tyskland tæt på grænsen til Luxembourg og Frankrig. Man mener, at det er den ældste by i Tyskland, som blev grundlagt af kelterne i 16 f.Kr. Triers romerske arv er synlig i hele byen, fra de velbevarede romerske bade til den imponerende Porta Nigra – den største tilbageværende romerske byport nord for Alperne

  5. Rostock – Rostock er en havneby beliggende i det nordøstlige Tyskland ved Østersøkysten. Byens historiske centrum er fuld af smuk gotisk arkitektur, herunder Mariakirken, som har Skandinaviens højeste kirketårn. Rostock er også kendt for sine universiteter – det er hjemsted for både Rostock Universitet og Hanseatic University – og for sin livlige studenterbefolkning

Tyskland har så meget at tilbyde besøgende – uanset om du er på udkig efter god mad og drikke, rig historie eller smuk natur. Og selv om der er masser af kendte turistmål som München og Berlin, er der også masser af mindre kendte byer, som bestemt er et besøg værd. Hvis du planlægger en rejse til Tyskland snart, skal du sørge for at tilføje nogle (eller alle!) af disse fem byer til din rejseplan.

Læs flere rejseartikler på rejsentil.dk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*