ERP til mellemstore virksomheder

Arbejder du i en stor eller mellemstor virksomhed? Så har du sikkert hørt om ERP systemer. Det er computerprogrammer udviklet til at håndtere regnskaber, tilbud, ordrer, projekter, produktion osv. i virksomheder.

Det er programmer, der kan anvendes af alle typer af virksomheder, både produktionsvirksomheder, handelsvirksomheder samt indenfor projektbranchen.

Hvis du arbejder i en økonomiafdeling eller IT afdeling, så har du sikkert hørt om ERP programmer. Mange virksomheder anvender dagligt ERP programmer og ser dem som ”livsnødvendige” ligesom mailprogrammer og Excel ark.

ERP er en stor hjælp for medarbejdere til at udføre de mange administrative opgaver. Man kan bruge programmet til at opsætte kontoplan og styre ind- og udbetalinger til banken. Alle kan anvende programmet, så længe de har fået oprettet en bruger til programmet. Sælgere kan bruge programmet til at oprette tilbud, kontakter og kunders kontaktdata, registrere leads, opgaver, oprette målgrupper osv. Indkøbere kan bruge programmet til at styre indkøb og danne overblik over lagerbeholdningen. Her har man mulighed for at sætte flere processer op i programmet, så det fx adviserer når en vare er i lav beholdning. Man kan også integrere programmet til leverandørers programmer, så processen med at genbestille varer bliver så smidig som muligt.

Også projektledere kan anvende programmet til sags- og ressourcestyring. Her kan man oprette tilbud og styre projekter med ressourcer (arbejdstimer og maskiner og lign.) samt oprette sager, hvor man kan tilknytte timer og andre ressourcer.

ERP er et stærkt program til at styre regnskaber, rapportering og danne overblik over virksomhedens økonomi.

Når man ønsker at anvende ERP for første gang i en virksomhed, skal man henvende sig til en Microsoft ERP partner. Der findes flere virksomheder i Danmark som har specialiseret sig i at implementere og supportere ERP. ERP i dag er omfattende IT systemer, som også skal fungere sammen med virksomhedens øvrige computerprogrammer, og derfor vil de fleste virksomheder få brug for specialister til at installere ERP.

Desuden kan ERP specialister hjælpe med at se på virksomhedens arbejdsprocesser og give anbefalinger til, hvordan man kan optimere arbejdsgange ved hjælp af ERP. Et ERP program er omfattende med meget forskellig funktionalitet og derfor er det oftest en god investering at bruge tid og penge på at få ERP specialisterne involveret i projektet. Ikke mindst vil de fleste medarbejdere få brug for lidt undervisning i, hvordan man anvender ERP systemet. Det er oftest økonomimedarbejdere, der vil anvende programmet mest, og dem der får brug for undervisningen. Er man mange i en virksomhed, der skal anvende programmet, kan man vælge at udvalgte økonomimedarbejdere får undervisning i programmet, og at de så lærer de øvrige medarbejdere op i programmet. Til sidst vælger de fleste virksomheder at tegne en supportaftale med en ERP partner, så man kan få support til programmet, når behovet opstår.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*