Er du klar til det kommende folketingsvalg?

Når først statsministeren har udskrevet folketingsvalget, lyder startskuddet til en større politisk begivenhed. Uanset, hvor uinteresseret du måtte være i politik, er det meget svært at undgå politik, når der er valgkamp.

I gader og stræder bliver der hængt valgplakater op. Hver og en af dem opfordrer dig til at stemme på én specifik folketingskandidat. Ofte hænger der så mange valgplakater, at du helt kan føle, at du kender kandidaterne personligt. Det er helt klart også én af grundene til, at folketingskandidaterne hænger så mange valgplakater op. Men hvem vil du egentlig stemme på? Hvis du er i tvivl, kan du blot læse videre. Her får du gode råd til at finde den rette folketingskandidat – helt uden at blive anbefalet én specifik.

Hvad mener du, at Danmark har brug for?

Når du skal stemme til folketingsvalget, bør du sætte dit kryds ved en politiker, som du mener, kan bære Danmark i den rigtige retning. Folketingsvalget handler nemlig om at udvælge de politikere, der skal sidde i det danske Folketing.

Det er bestemt ikke uden betydning, hvem der skal have pladserne. Det er nemlig folketingsmedlemmerne, der, sammen med regeringen, har den lovgivende kompetence i landet. Det vil – med mere simple ord – sige, at det er Folketinget og regeringen, der vedtager love.

Hvis du derfor gerne vil påvirke Danmarks fremtid, er det vigtigt, at du stemmer til folketingsvalget.

Find en politiker med samme kerneværdier som dig

Politik er et meget vidt begreb. Derfor kan det heller ikke undre, at politikere skal forholde sig til en masse forskellige spørgsmål. Af den grund kan det også være svært som vælger at finde en politiker, som du er enig med på alle punkter.

I stedet er det mere realistisk at lede efter en politiker, som du er enig med på de vigtigste områder.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*