Sådan får du sundere hår

Foto: Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Mange mennesker prioriterer at have en sundere krop, at indtage en bedste kost og at leve en sund livsstil helt generelt. Det er dog de færreste, der rent faktisk starten fra toppen og fokuserer på at få sundere hår.

Er du glad for dit hår? Selvfølgelig er du det. Derfor bør du passe godt på det, så du kan beholde din lækre manke i mange år. Læs med her, og få tips til, hvordan du kan øge dit hårs sundhed.

Pas på med at vaske det for ofte

Lad os starte med et forebyggende råd – lad være med at vaske dit hår hver dag. Og lad helt sikkert være med at vaske dit hår flere gange om dagen.

Forskning har faktisk vist, at det sundeste, du kan gøre, er at vaske dit hår to gange om ugen. Det er dog forskellige fra person til person, hvordan håret reagerer på at vask. Herudover viser forskning, at ældre menneske bør vaske hår sjældnere end unge mennesker. Det begrundes med, at ældre mennesker danner mindre talg i hårbunden. Det betyder, at deres hår og hovedbunden bliver mindre fedtet, og derved er det ikke nødvendigt at vaske håret lige så ofte.

Find en god shampoo og conditioner

Der er ingen tvivl om, at de mange hårprodukter, vi bruger, har en stor indvirkning på vores hårs sundhed – ofte i en negativ retning.

Af den grund kan det give mening at ofre lidt ekstra og vælge en god shampoo og en gavnende conditioner til håret.

Find kosttilskud til hår

Du kan finde kosttilskud til hår online, hvis du gerne vil give dit hårs sundhed et ekstra boost. Disse består ofte af forskellige mineraler og vitaminer, som styrker kollagen produktionen i kroppen. Herudover kan B-vitamin eksempelvis hjælpe med at forebygge hårtab, hvilket naturligvis er noget, som de fleste gerne vil undgå.

Hvis du passer på dit hår og finder et godt tilskud, vil du optimere dine chancer for at have en stor og prangende hårpragt i mange år fremover.

Varmebehandling af hår

Slutteligt får du endnu et tip til, hvordan du bør passe på dit hår. Der findes krøllejern, glattejern og alverdens andre redskaber, der gør brug af varme til at style håret. Og disse bør du bruge med omtanke. Det kan nemlig skade dit hår.

Hvis du vil varmebehandle dit hår, kan du finde midler, der beskytter håret under processen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*