Fysioterapi og den rette hjemme træning

Foto: Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Fysioterapi er rigtigt godt til mange ting, lige fra sportsskader til almindeligt ondt i ryggen. Gennem fysioterapi får du identificeret smertens rod og kan derfra komme videre mod heling eller afhjælpning af smerterne. Fysioterapi er kun begyndelsen. Fysioterapi skal følges op med træning derhjemme. På Netfysioterapi.dk kan du finde gode hjælpemidler til din træning derhjemme.

Fysioterapi i et afgrænset forløb

Har du pådraget dig en sports eller arbejdsskade kan fysioterapi i et afgrænset forløb være løsningen på problemet. Typisk vil du komme hos din fysioterapeut ti gange over ti uger. Hver gang går han eller hun din krop igennem og bemærker sig hvordan den har det og om den er i den rette bedring. Du får øvelser som du skal lave derhjemme, fra gang til gang. Øvelserne justeres alt efter hvilke der hjælper dig bedst. Antallet af øvelser og antallet af gentagelserne i hver øvelse, justeres op og ned undervejs. Fysioterapi er ikke den vigtigste del. Det er, udover de første par gange, bare en registrering af dine fremskridt. Den allervigtigste del af din terapi er din egen indsats.

Fysioterapi som evig påmindelse

Har du en kronisk skade er et afgrænset forløb muligvis ikke nok. Du vil starte op, som nævnt ovenfor, men du vil skulle komme igen med ugers eller måneders mellemrum.

En kronisk lidelse ændrer sig over tid. En ryglidelse kan både blive værre og bedre over tid. Det er meget vigtigt at en lidelse bliver bearbejdet med den rigtige træning. Hverken for lidt eller for meget træning er gavnligt.

Tal med din fysioterapeut før du melder dig til gymnastik, svømning, cykling eller andre former for træning. Det er ikke al træning der er sund.

Træningen er ikke entydig og for evigt

Den træning du aftaler med din fysioterapeut er ikke det endegyldige svar.

Er det en enkeltstående skade, som kan trænes væk, er der tale om et afgrænset forløb, hvori øvelserne hele tiden justeres, indtil du er sluppet helt af med skaden og dens eftervirkninger.

Lider du af noget kronisk er der tale om et langt og vedvarende forløb. Øvelserne er ikke de samme altid og mængden af øvelser kan variere. Det er meget vigtigt at lytte til fysioterapeuten og lave øvelserne som anvist ok kun den mængde der er aftalt. Mange kroniske lidelser ændrer sig over tid, så det vil ikke være et nøjagtigt program der skal følges hele tiden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*