Tjen penge på bæredygtighed

Er du efterhånden træt af, at du ikke kan få det hele til at hænge sammen i hverdagen, fordi økonomien er en kende for stram? Faktisk kan bæredygtighed sagtens være en vej til at få en bedre økonomi, hvis man tænker lidt strategisk.

For det selvfølgelig er det vigtigt at tænke på miljøet. Det er efterhånden ikke længere et tvivlsspørgsmål hos eksperterne, at der er brug for en stor ændring i forbindelse med den energi, der bruges. Miljøet er under hårdt pres, hvilket du kan læse meget mere om på klimaprofilen.dk, som har en masse brugbar information og spændende læsning inden for netop det område. 

Spar masser af penge

Der er faktisk rigtig mange penge at spare, hvis man tænker på miljøet. Nogle tror måske, at det faktisk er modsat, fordi bæredygtighed kræver en tilvænning, som koster rigtig mange penge. Og det er da også rigtigt, at det sommetider kan koste penge at investere i miljøet, men det er ofte en investering, som betaler sig på den lange bane. 

Derudover er der faktisk mulighed for at spare penge, når man ændrer stilen. Eksempelvis kan man spare penge på kosten, hvis man køber mindre kød og i stedet fokuserer på flere grøntsager. Det kan også være muligt at spare penge, hvis man fokuserer på at undgå madspild. 

Netop madspild er kilde til rigtig mange spildte kroner. Der smides store mængder mad ud, som sagtens kunne bruges, og det er selvfølgelig en belastning for miljøet, fordi der produceres for at smide ud. Det kan man være med til at ændre på, hvis man går op i at bruge al den mad, man har til rådighed. 

Mange supermarkedet fokuserer i dag på at undgå madspild ved at sætte prisen ned på varer, som er tæt på udløbsdatoen. Det er noget, man som forbruger kan holde øje med, hvilket naturligvis vil være en måde at spare penge på. 

Tjen penge

Faktisk er der også penge at tjene, hvis man tænker grønt. Det kan eksempelvis være, hvis man i en virksomhed vælger de miljørigtige løsninger. Det er ofte noget, som kan svare sig på sigt, og samtidig er mange forbrugere måske mere villige til at vælge et produkt, som er skabt på en bæredygtig måde. 

Det kan gælde i mange sammenhænge. Det kan være tøjproduktionen, som kan være miljøbevidst. Det kan også være madvarer, hvor der er rigtig mange muligheder for at tænke bæredygtigt. Det er blandt andet en af grundene til, at der findes mere og mere økologisk mad på caféer og andre spisesteder. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*