Manglende selvværd

Manglende selvværd er en følelse, der påvirker utallige mennesker og kan have dybtgående konsekvenser for en persons liv og lykke. Det er en indre kamp, hvor en person konstant tvivler på sine egne evner, værd og selvrespekt. Psykolog Thomas Cortes forstår kompleksiteten af lavt selvværd og tilbyder professionel hjælp til dem, der kæmper med denne udfordring.

Cortes anerkender, at lavt selvværd sjældent er et isoleret problem. Det kan være rodfæstet i tidlige livserfaringer, negative relationer, eller vedvarende mønstre af selvnedvurdering og kritik. Ved at identificere og forstå de underliggende årsager til lavt selvværd, kan han hjælpe sine klienter med at tage de første skridt mod positiv forandring.

I sit terapeutiske arbejde anvender Cortes ofte kognitiv adfærdsterapi (CBT) som et redskab til at udfordre og ændre de negative tanker og overbevisninger, der bidrager til lavt selvværd. Dette kan indebære at hjælpe klienterne med at genkende og omstrukturere irrationelle eller selvdestruktive tankemønstre, som holder dem fast i en cyklus af selvkritik og tvivl.

Udover CBT fokuserer Cortes på at bygge sine klienters indre styrker og ressourcer. Dette kan involvere øvelser, der fremmer selvaccept, opmærksomhed på egne succeser og styrker, og udvikling af en mere medfølende indre dialog. At opbygge en følelse af selvværd indebærer at lære at værdsætte sig selv, ikke kun for præstationer, men for hvem man er som person.

Cortes anser også forhold og sociale interaktioner som vigtige elementer i opbygningen af selvværd. Han arbejder med klienterne på at forbedre deres kommunikationsevner, sætte sunde grænser og udvikle positive og støttende relationer. Ved at forbedre disse interpersonelle færdigheder kan klienterne opleve en øget følelse af værd og tilhørsforhold.

Desuden inkorporerer Cortes ofte mindfulness og selvomsorg i sin tilgang. Ved at lære at være til stede i øjeblikket og behandle sig selv med venlighed og forståelse, kan klienter begynde at bryde med den cyklus af selvfordømmelse og negativitet, der ofte ledsager lavt selvværd.

Thomas Cortes tilbyder en helhedsorienteret og skræddersyet tilgang til at tackle lavt selvværd. Ved at adressere både de underliggende årsager og de daglige udfordringer forbundet med lavt selvværd, hjælper han sine klienter med at genopbygge deres selvtillid og opnå et mere tilfredsstillende og meningsfuldt liv.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*