Social- og sundhedshjælpere – Hvad laver de?

Overvejer du at gå ind i blive hjælper i sundhedssektoren? Der er forskellige stillinger, som du kan vælge og denne artikel kommer til at gå i dybden med rollen social- og sundhedshjælper.

Denne rolle har både forskelligheder og sammenligninger til de andre roller. Derudover, ligesom mange andre roller i sundhedssektoren, har du muligheden for at vælge mellem en fuldtidsstilling eller et vikariat. Begge kommer med hver deres fordele og ulemper. Hvilken én der passer bedst til dig afhænger af dine ønsker og behov til dit arbejde.

 

Fuldtids vs. vikar

Forskellen mellem en fuldtids og social- og sundhedshjælper vikar er, at en fuldtidsansat typisk har en fast kontrakt med én organisation, mens en vikar arbejder på midlertidige kontrakter for forskellige organisationer efter behov. Fuldtids social- og sundhedshjælpere har tendens til at være mere involveret, mens vikarer typisk ikke har så mange muligheder for langsigtet engagement hos ét sted. Her får vikarerne til gengæld større fleksibilitet ift. tid og planlægning af tillæg i henhold til arbejdstider.

 

Arbejdsopgaver

En social- og sundhedshjælper vikar stilling vil som regel omfatte arbejdsopgaver i forskellige områder såsom pasning af personer med demens, rehabilitering, terminalpleje, genoptræning og ledsagerordninger. Afhængigt af arbejdspladsen kan dette aftales med den relevante leder.

Det kommer også an på, hvor mange patienter skal have. Hvis du har færre patienter, så vil dine arbejdsopgaver være bredere og du vil få en bedre relation med dine patienter. Omvendt kan du også få mange patienter, hvilket giver en værre relation, men du har rigere mulighed for at specialisere dine arbejdsopgaver.

 

Ved at blive social- og sundhedshjælper får du muligheden for at hjælpe dine patienter og gøre deres tilværelse bedre. Dette er både for dem, der har brug for praktisk hjælp, men også dem der har brug for en person til at støtte sig ved følelsesmæssigt.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*