Er der moms på erhvervsrengøring?

Erhvervsrengøring er en service, som kan være momspligtig eller momsfritaget afhængigt af omstændighederne. Generelt er erhvervsrengøring momspligtig, hvis det er en erhvervsmæssig aktivitet, hvor man modtager betaling for at udføre erhvervsrengøringen. Det betyder, at hvis du ansætter en erhvervsrengøringsvirksomhed eller en privat erhvervsrengøringshjælper for at udføre rengøring i dit erhvervslokale eller din virksomhed, skal der betales moms på det beløb, du betaler for erhvervsrengøringen.

Derudover kan erhvervsrengøring også være momsfritaget, hvis det er en del af en ydelse, der er momsfritaget i henhold til momsloven, såsom sundhedsydelser eller sociale ydelser.

Det er vigtigt at bemærke, at momsfritagelse for erhvervsrengøring kun gælder, hvis ydelsen er en integreret del af en større ydelse og ikke kan anses for at være en selvstændig ydelse. Derudover er det også vigtigt at bemærke, at det er købers ansvar at sikre, at der kun betales moms i det omfang, det er lovpligtigt.

Så hvis du er i tvivl om, om der skal betales moms på erhvervsrengøring, bør du altid undersøge dette med en revisor eller kontakte Skat for at få en korrekt afgørelse.

Det er også vigtigt at bemærke, at hvis du ansætter en privat erhvervsrengøringshjælper, er det din pligt som arbejdsgiver at indberette og betale skat og moms på lønnen til rengøringshjælperen.

En erhvervsrengøringsvirksomhed er som regel momspligtig, da de modtager betaling for deres tjenester.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*