Nyt eller brugt: Hvilket ur skal jeg vælge?

Er du på jagt efter et nyt ur til håndleddet, men er du i tvivl om, hvilket du skal vælge? Det er i dag slet ikke nemt at vælge det rette ur, især fordi man kan finde guld i både nye og ældre kollektioner. I denne artikel har vi derfor taget et kig på fordelene og ulemperne ved både nye og brugte ure, så det måske kan blive lidt nemmere for dig at finde ud af, hvor du skal gå på jagt efter dit nye ur.

Nye ure

Hvis du går efter et nyt ur, så skal du kigge direkte hos forhandlerne, f.eks. Rolex, Omega, Tudor eller et helt fjerde brands. Der findes mange brands, der laver gode kvalitetsure, som kan holde årti efter årti, og her er der jo den klare fordel, at du vil være urets første ejer. Du skal ikke tage dig til takke med et ur, som andre har gået med og som måske har nogle lommeridser. Du kan være sikker på, at dit ur er helt i orden, og uret kommer også med en fin garanti, så du evt. kan få skiftet nogle reservedele, hvis det skulle gå i stykker. Det er generelt en rigtig god sikkerhed at have, især når vi snakker de prisklasser, som disse luksusure forhandles i. Derudover skal det selvfølgelig også lige nævnes, at der er meget lille sandsynlighed for at du bliver snydt og kommer hjem med et falsk ur, hvis du køber direkte hos forhandleren. Du kan derfor være sikker på at du kommer hjem med den ægte vare.

Der er dog også én stor ulempe ved et nyt ur, og det er jo prisen. Nyt koster jo altid væsentligt mere end brugt, så det kan være, at du bliver nødt til at købe en ”billigere” model. Derudover skal det også lige nævnes, at et nyt ur heller ikke holder prisen så godt som et brugt ur, så prisen falder faktisk i nogle tilfælde markant, lige efter du har brugt det første gang. Det betyder også, at du må regne med et ret stort tab, når du vælger at sælge uret videre på et tidspunkt.

Brugte ure

Hvis du går efter brugte ure, er der mange steder, du kan kigge. Der findes efterhånden mange dygtige og kyndige forhandlere på brugtmarkedet, som har en stor viden, der kan gavne dig. Det handler faktisk bare om at finde den helt rette forhandler. En af de helt store fordele ved et brugt ur er, at du ikke skal af med helt så mange penge på trods af at du får et ur i samme gode kvalitet som de nye ure. Brugte ure forhandles til 10-70 % af nyprisen, så du kan generelt spare mange penge ved at handle brugt. Når prisen er lavere, kan du også få råd til at købe et ”dyrere” ur end hvis du køber et nyt. Når du handler på brugtmarkedet, er du heller ikke begrænset på samme måde, som når du køber nyt. Du kan nemlig finde ure fra mange forskellige kollektioner og årstal, og du skal derfor ikke gå på kompromis med hverken kvalitet, udseende, stil eller andet. I mange tilfælde kan du endda være heldig at finde et ur, som stadig har leveringsgaranti på originale reservedele, og det betyder, at du faktisk er godt dækket ind, hvis der skulle opstå skader eller lignende.

Der er mange fordele ved brugte ure, men der er også lige nogle ulemper, som du skal være klar over, så du ikke ender med at begå en fatal fejl. Hvis du ikke er ekspert i ure, kan du hurtigt komme til at smide penge efter et falsk ur. Det er derfor vigtigt, at du er meget selektiv, når du vælger en forhandler. Du bør gå efter en velrenommeret forhandler og IKKE vælge private forhandlere på f.eks. Den Blå Avis. Det er lidt dyrere end privat handel, men så kan du være sikker på at dit nye brugte ur er i orden – og du får også 2 års reklamationsret.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*