Nye bøder og regler for fartbøder i Danmark

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse ikke at overholde hastighedsbegrænsningen, da der i dag gælder nye regler for fartbøder og bødetakster. I 2022 trådte der nye regler i kraft for bødetakster og fartbøder, så det nu er 20% dyrere at køre for stærkt. Den endelige pris på fartbøden afhænger af, hvor meget du har kørt over det tilladte.

Hvad koster en fartbøde?

Hvis du kører for stærkt, kan det blive en dyr fornøjelse. Overskrider fartgrænsen, bliver du straffet med en fartbøde. Den laveste bødetakst for at køre for stærkt er i dag 1.200 kr., men den kan blive langt højere, alt efter hvor meget du har overskredet fartgrænsen. Hvis du kører 20% for hurtigt (eller mere), risikerer du en bøde på 1.800 kr., og hvis du overskrider fartgrænsen med 30% eller mere, får du udover en fartbøde på 3.000 kr. også et klip i kørekortet, der vil udløse et pålagt bidrag på 500 kr. til Offerfonden.

Klip i kørekortet

Det er ikke kun overtrædelse af hastighedsgrænsen, der kan udløse et klip i kørekortet, men også for mange andre trafikforseelser. Det kan fx være at køre med mobiltelefon i hånden, kap- og væddeløbskørsel, slalomkørsel i tæt trafik, overhaling ved fodgængerfelt, at øge hastigheden når man bliver overhalet, ulovlig kørsel i nødsporet eller kørsel over for rødt.

Overskrider du fartgrænsen med over 30% eller begår andre trafikforseelser, vil det normalt resultere i et klip i kørekortet (og en fartbøde). Du kan dog også få flere klip på en gang, hvis du begår flere forseelser samtidig. Det er derfor ekstremt vigtigt, at du altid holder fartgrænsen og overholder alle andre færdselsregler, så du ikke risikerer bøder eller klip i kørekortet. Der er altså mange grunde til at tage fartbøder alvorligt og følge fartgrænsen og andre færdselsregler.

Undgå fartbøder: Det bedste råd mod fartbøder

Det er derfor altid en god ide at være opmærksom og følge fartgrænsen – det er det bedste råd mod fartbøder! Det vil både spare dig for store udgifter til bøder, men i sidste ende også sikre din egen sikkerhed – og dine medtrafikanters. Fartbøder skal tages alvorligt, og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*