Sørg for ordentlig transport af din hund

Transport af din hund

Mange af os med hund giver os af og til på en rejse hvor det er nødvendigt at have hunden med. Det i sig selv er helt fint men man ser også mange gange at hunden sidder løst i bilen. Der er ikke nogen lov mod at bilen ikke må sidde løst i bilen men det er skal være forsvarligt. Det betyder desværre at man tit ser hunden sidde løst på passager sæden og kigge ud af forruden.

Det behøver ikke at betyde noget men hvis der sker et uheld kan det få fatale konsekvenser, både for hunden og for resten af personer i bilen. En stor hunds vægt ved et trafikuheld kan have så voldsom impact at trykket bliver alt for stort ved en brat opbremsning. Man bør derfor som hundeejer sørger for at spænde sin hund fast med en sele, eller have hunden i et hundebur. 

Hundebur til hunden

Det kan være super praktisk med et hundebur til hunden. Hunden er ligeledes tryg og vælter ikke rundt i bilen i trafikken. Nogen kan være lidt imod at hunden skal være inde i et bur men det kan faktisk betyde meget for hundens sikkerhed og andres sikkerhed. Hundeburet behøver jo heller ikke at være låst i den forstand men det er simpelthen for at beskytte hunden og gøre hunden tryg ved transport.

Hunderampe til transporten

Mange hunde og især større hunde hopper muligvis op i bilen når der skal køres en tur ud og besøge familie eller venner. Men det betyder også at hunden springer ned fra bagage rummet og det er ikke altid sund for hundens led og hofter da det kan være store spring. Her kan det klart anbefales at købe en ordentlig hunderampe således at din hund på en sikker måde kan komme op i bilen og endnu mere vigtigt komme let ud af bilen uden at belaste sin krop alt for meget.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*