Overvejer du sprængning?

Det kan lyde meget voldsomt, men sprængning bliver faktisk kun mere og mere udbredt, når der skal foretages nedrivninger. Metoden har i mange år været den foretrukne måde at fjerne genstridige bambusrødder væk, så man ikke skal bruge mange timer på at skovle og hakke løs på de store og stærke rødder. Sprængning har dog mange flere anvendelsesmetoder end kun at fjerne bambus. Det er en yderst effektiv nedrivningsmetode til alt fra væltning af skorstene og siloer til nedrivning af jernkonstruktioner og bygninger – og det kan hjælpe nedrivningsfolk med at spare en masse tid, så man i stedet hurtigt kan gå i gang med at bygge nyt. Men hvordan foregår sprængning egentlig helt lavpraktisk? Vi her taget en snak med eksperterne hos https://sprængning.nu/.

Sådan foregår det

Sprængning er det helt ideelle valg, hvis du gerne vil undgå for meget mandskabsarbejde. Det er nemlig en del mindre tidskrævende og mindre hårdt at sprænge en bygning eller konstruktion frem for det manuelle arbejde i nedrivning. Det gør det også muligt at komme til på steder, hvor maskiner ikke kan – og så er det også muligt at sprænge kun dele af bygningen uden at skade resten.

Når man har valgt sprængning som nedrivningsmetode, så har man valgt en nem og hurtig metode – dog kun hvis man har adgang til en ekspert. Det er nemlig ikke nogen ufarlig opgave. Det har jo med sprængstoffer at gøre. Her kan man kontakte Dansk Sprængnings Service, som har mange års erfaring med mange forskellige sprængninger.

Når de først er på holdet, så kommer de ud og beregner kravene til sprængladningen og foretager al planlægning, f.eks. hvor der skal spærres af osv.

Når først mængden af sprængstof er fundet og sikkerhedsafstanden er udregnet, så bliver området spærret af og ryddet for eventuelt mandskab – og sprængningen forberedes. Der lægges her ofte tunge måtter af f.eks. bly over området, hvor eksplosionen finder sted, så der ikke flyver fragmenter ud. Det indkapsler sprængningen og letter dermed også oprydningen.

Når sprængningen først har fundet sted, så skal der faktisk bare ryddes op – og det er heldigvis meget nemt. Stykkerne er nemlig meget små og kan nemt fjernes med de rette maskiner og mandskab. Det sparer altså også en del tid og gør at grunden hurtig bliver klar til ny bebyggelse.

Det er altså slet ikke hverken tidskrævende eller besværligt at vælge sprængning som nedrivningsmetode – tværtimod. Det er det helt rette valg, hvis du gerne vil have at nedrivningsarbejdet forløber som smurt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*