Sådan holder du din mund og dine tænder sunde

Det er vigtigt at have en god mundhygiejne, hvis du vil undgå at få problemer med dine tænder og dit tandkød. Her er nogle tips til, hvordan du kan holde din mund og dine tænder sunde.

Gode og brugbare tips

1. Børst din tand efter hvert måltid. Brug en god tandbørste og tandpasta, og børst forsigtigt i cirkulære bevægelser.

2. Brug tandtråd eller interdentalbørster til at rengøre mellem dine tænder. Dette fjerner bakterier og madrester, som din tandbørste ikke kan nå.

3. Spis en sund og afbalanceret kost. Undgå sukkerholdige drikkevarer og madvarer, da de kan skade dine tænder.

4. Tag regelmæssige tandlægebesøg. Din tandlæge kan se, om du har brug for en professionel rengøring, og kan også foretage en undersøgelse for at se, om der er tegn på sygdom eller skader.

5. Undgå at ryge. Rygning kan skade dine tænder og dit tandkød, og øger også risikoen for at få tandkødsbetændelse og dårlig ånde.

6. Drik masser af vand. Vand hjælper med at skylle bakterier og madrester ud af din mund, og kan også hjælpe med at forhindre tør mund.

7. Brug en mundskyl. Mundskyl hjælper med at fjerne bakterier og madrester fra din mund, og kan også hjælpe med at forhindre tandkødsbetændelse.

8. Sørg for at børste ordentligt. Børst to gange om dagen med en god tandbørste og tandpasta. Børst blidt for at undgå at skade dine tænder og dit tandkød.

Sådan vælger du den rette tandlæge

Vælg en god tandlæge. Tandlæger kan være dyre, men det er vigtigt at finde en du kan stole på. Spørg venner og familie, eller læs anmeldelser på nettet, for at finde en god tandlæge. Gør dine tænder og dit tandkød en tand sundere. Spis sundt, undgå sukker og ryg ikke. Tag også regelmæssigt til tandlægen for at få foretaget en undersøgelse og professionel rengøring. Det er vigtigt, at du føler tryghed og at du føler dig tilpas hos tandlægen.

Hvad kan en tandlæge hjælpe dig med?

En tandlæge kan hjælpe dig med at få sunde tænder og et sundt tandkød. De kan også hjælpe dig med at forebygge sygdomme i munden, såsom tandkødsbetændelse. Tandlæger kan også behandle sygdomme i munden, såsom karies. Hvis du har smerter i tænderne, kan en tandlæge også hjælpe dig med at finde årsagen og behandle den. Klik ind og læs hvorfor er tandslid et problem.

Rodbehandling

En rodbehandling er en behandling, hvor tandlægen fjerner betændelse eller bakterier fra tandens rod. Rodbehandlingen kan være nødvendig, hvis du har en tandbyld, tandkødsbetændelse eller karies. Med smertefri rodbehandling kan du trygt sætte dig i tandlægestolen.

Kroner og broer

En krone er en kunstig tand, der er lavet af metal, porcelæn eller plast. Kroner er ofte nødvendige, hvis en tand er meget skadet eller decidered. En bro er en kunstig tand, der er forbundet til to eller flere tænder ved hjælp af metal, porcelæn eller plast. Broer er ofte nødvendige, hvis der mangler en eller flere tænder.

 

Leder du efter klinikker i København Østerbro | Indre by | Frederiksberg

Vi er også førende indenfor usynlig tandretning med Invisalign -se mere hos BetterSmile.  

Hos os betyder dit resultat alt, og vi vil aldrig gå på kompromis med kvaliteten af dit nye smil. Det er din sikkerhed for at få et smukt smil, der holder hele livet. Book din tid til en gratis forundersøgelse allerede nu!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*