Spørgsmål til køb af dine smykker

8 vigtige spørgsmål at stille, inden du køber smykker

 

Når du shopper fine smykker eller bare generelt de lidt dyrere smykker skal man så vidt muligt sørger for at oplevelsen bliver god for dig og dem der sælger smykket til dig. Når du endelig har fået fat i nogle smykkeeksperter ville det være dumt ikke at stille spørgsmål, sammenligne deres smykker, og bare generelt få noget basisviden om det du har tænkt dig at købe og bruge mange penge på.

 

Jeg har igennem 5 år arbejdet for smykke mærket Abelstedt, og ved derfor alt om service og tænk man bør have i tankerne og vide noget om inden man laver sit køb. Da jeg arbejdede for Abelstedt kom der regelmæssigt mænd og kvinder ind igennem, vores live chat og på telefonen, fordi de havde nogle spørgsmål til deres køb, hvor enten det var omkring ædelstens- og diamantdesign, eller bare generelt service information.

 

Efter at jeg har siddet i kundeservice inden for smykke branchen i 5 år ved jeg hvad folk gerne vil vide, men samtidig er i tvivl om hvordan man stiller det rigtige spørgsmål uden det lyder dumt eller forkert. Så her er en guide om de ultimative 10 spørgsmål, du skal stille, før du køber smykker – som dækker ædle metaller, ædelsten og hvordan man plejer smykket. Husk disse spørgsmål, næste gang du handler efter et særligt smykke, måske en forlovelsesring eller vielsesring?

 

1. Husk at spørger dig selv hvad du lægger mest vægt på?

 

Mange begynder deres søgen efter smykker i butikker, men at besøge en smykkebutik online er et must – her har du mulighed for at spare en masse penge, finde et ekstremt stort udvalg og i mange tilfælde også få en beder service. Er du bange for at købe et dyrt smykke uden personlig service skal du naturligvis ikke gøre det. Men de fleste hjemmesider tilbyder live chat og telefonnummer så du altid kan ringe til dem.

 

Inden du går i gang med at kigge efter et smykke så husk at spørger dig selv om ’Hvad du egentlig leder efter i et smykke?’ Få evt. lidt inspiration ude fra inden du går i gang med at kigge.

 

2. Hvilket ædelmetal skal du vælge? Sølv, guld eller hvidguld?

 

Sørg for at læs lidt op på hvert metal og find ud af hvad der passer bedst til dig, både hvad angår stil og holdbarhed.

 

3. Hvilke ædelsten eller diamanter vil jeg have i min ring?

 

Hvis det specielle smukke, du kigger på, indeholder ædelsten eller diamanter, så find ud af, hvad kvaliteten på dem er og evt. hvor de kommer fra, så man kan købe dem med god samvittighed.

 

4. hvem har lavet smykket?

Måske er det ikke butikken egen produktion eller eget design, så sørg for at hør hvilket mærke eller guldsmed der har lavet ringen.

 

5. Vær sikker på at ringen er graveret

Sørg for at det smukke du køber har en indgravering der viser hvilken materiale ringen er lavet i. Det er som oftest et tal der står inde i ringen, der viser hvad det er lavet af.

 

6. Er det muligt at få et certifikat til smykket

Har du købt en ring eller andet smykke med en stor diamant er det vigtigt at der følger et certifikat med. Er det en ring med en ædelsten eller blot en masse små diamanter behøver man ikke bede om et certifikat.

 

7. Hvordan renser jeg smykket?

Sørg for at forhør dem om nogle mere praktiske ting såsom rengøring af smykket, tro mig de råd vil du få brug for senere hen.

 

8. hvad sker der hvis mit smykke går i stykker

 

Sørg for at forhør dem om hvorledes de kan hjælpe med efterservice, dette indebære fx garanti hvis der sker noget med smykker, rengøring, ombytning mm.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*