Sådan finder du det rette gulv til din bolig

Er du i gang med et renoveringsprojekt, og er du på udkig efter nye gulve? I denne artikel gennemgår vi nogle af de mest populære gulvtyper, så du kan finde det rette gulv til din bolig.

Epoxy- og polyurethan gulve

De rå gulve har for alvor vundet indpas i de danske hjem i de seneste år. Det er gulve som epoxy- og polyurethan gulve, som er slidstærke og har fugefrie overflader. De er praktiske og moderne – og de kan fås i uendelige kombinationer af farver og mønstre. Det rå look kan tage mange former, f.eks. kan du afslibe dine betongulve og få belagt dem med epoxy eller polyurethan. Det er især et godt valg til køkkenet, badeværelset og bryggers, primært på grund af deres vandtætte og rengøringsvenlige overflade. Det er dog muligt at lægge fugefrie gulve i alle slags rum.

Trægulve

Trægulve er også en gulvtype, der stadig ses i mange hjem. De er naturlige og slidstærke og de kan også fås i mange udtryk, størrelser, farver og kvaliteter. I dag er det dog især de lyse trægulve, som folk efterspørger, især fordi det lyser rummene bedre op. Trægulve er det bedste valg til rum, hvor de ikke udsættes for vand, bl.a. stue og soveværelset. Mange har dog trægulve i næsten alle boligens rum, bortset fra badeværelset, og hvis man plejer sine gulve godt, kan de sagtens holde til det.

Gulvbelægninger

Der findes gulvbelægninger i mange forskellige former og mønstre. Her er især linoleum og vinyl nogle af de mest populære gulvbelægninger.

Linoleum er et tyndt, elastisk materiale, som kan lægges i enten baner eller i fliser på et eksisterende gulv. Det er et naturprodukt, der findes i mange farver og mønstre – og så er det også et meget slidstærkt gulv, der kan lægges i næsten alle rum, dog helst ikke i vådrum. Det er også et lyddæmpende gulv og meget rart at gå på, selv i bare fødder.

Vinylgulve er et kunstprodukt af blødgjort plastik, og det er både tyndt og elastisk. Det findes også i mange forskellige farver og mønstre som lægges løst på det eksisterende gulv. Vinyl er slidstærkt og kan tåle at ligge ovenpå gulvvarme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*