Hvem har ansvaret for kloak-komplikationer?

En kloak er et af de vigtigste elementer i et hus, da det er her, al vand fra huset bliver ledt væk. Men hvem har egentlig ansvaret for kloakken, hvis der er et problem? Er det kommunen eller boligejeren?

Kommunen står for det øverste ansvar

Det er kommunen, der har det overordnede ansvar for kloakken. Det betyder, at kommunen har ansvaret for at vandet bliver ledt væk, og at kloakken ikke bliver oversvømmet. Boligejeren har dog også et ansvar for kloakken. Det er boligejerens ansvar at holde husets afløb rene, så der ikke kommer forsinkelser i vandet. Det er også boligejerens ansvar at få kloakken tjekket jævnligt af en autoriseret kloakmester på Nordsjælland, så eventuelle problemer kan blive opdaget og rettet, før de bliver store.

Hvad har du selv som boligejer, ansvar for?

Sammen med at sørge for at afløbet i huset er rent, har boligejeren også et ansvar for at sørge for at kloakken i matriklen ikke bliver tilstoppet. Du kan spare dig selv for en masse frustration ved at tage nogle forholdsregler inden du skyller noget væk ned i afløbet eller skyller resterne fra aftensmaden ned i afløbet i køkkenet.

Hvad skal du gøre hvis der opstår problemer med kloakken?

Hvad skal du gøre, når uheldet er ude og der enten er problemer med kloakken, eller tilstoppet rør? Først er det vigtigt at kontakte kommunen, hvis problemet med kloakken er større end boligejerens ansvar. Kommunen vil dernæst enten bestemme at kommunen selv eller boligejeren (og evt. også en autoriseret kloakmester) skal tage sig af problemet. Man kan se alle de problemer der er med kloakken på et af kommunens kort, ved at tage et kig på din respektive kommunes hjemmeside. Alt i alt gælder det bare om at holde afløbet rent, fordi det forhindrer mange problemer med kloakken. Denne artikel er med hjælp fra Byg Kloak A/S, som blot er et eksempel på en kloakmester på Nordsjælland. Har du problemer med kloakken, kan du med fordel kontakte Byg Kloak.

Konklusion

Det er en god idé at blive bekendt med den lokale kloakmester i nærområdet, da dette vil kunne spare dig for en masse frustration, hvis du skulle have brug for em kloakmester. Det er heller ikke en dum ide at gemme en side som byg-kloak.dk, som bogmærke på din PC, som udover at tage sig af alt vedrørende kloak, også giver dig en masse spændende information om kloak, samt hvad kloakken i det hele taget kan forebygge.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*