Babyer og luft i maven: Årsager til babyens luft i maven og måder at hjælpe på

Babyer er kendte for at få luft i maven. Det kan virke som om de ofte har en oppustet mave og er utilpasse. Hvad er årsagen til luft i maven, og hvad kan man gøre for at hjælpe med at lindre det? Vi undersøger årsagerne til luft i maven hos babyer og give nogle nyttige tips til, hvordan man kan afhjælpe problemet.

Derfor får baby luft i maven

Der er et par hovedårsager til, at babyer får luft i maven. For det første drikker de mælk eller modermælkserstatning, som er fyldt med luft. Når de drikker, har de også en tendens til at sluge en masse luft. For det andet er de ved at lære at spise fast føde og prøver hele tiden nye ting. Det kan også få dem til at sluge en masse luft. Og endelig er deres fordøjelsessystem stadig under udvikling. Det betyder, at de endnu ikke er i stand til at fordøje al den mad, som de spiser fuldt ud, hvilket kan føre til luft i maven.

Så hvad kan du gøre for at hjælpe dit barn af med luft i maven? Her er nogle tips:

  • Sørg for at de bøvser ofte – det hjælper med at frigøre den luft, de har slugt
  • D-dråber baby med mælkesyrebakterier kan være gavnligt for babyens mave. 
  • Massér deres mave i urets retning.

Tal altid med en læge

Hvis du er bekymret for din babys luft i maven, eller hvis din baby ser ud til at have meget ondt, skal du tale med din læge. De vil kunne give dig mere specifikke råd og kan måske endda anbefale noget medicin, der kan hjælpe dig med at lindre problemet. Husk at luft i maven er normalt for babyer, og med lidt hjælp fra dig vil de snart få det bedre.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*