Sådan gør du dit hjem klar til hund

Foto: Annoncør

Er der en ny bedste ven på vej ind i dit liv? Det er skønt at have hund, fordi hunden bringer meget glæde og mange smil ind i ens hverdag. Dog kommer det også med et vist ansvar, som du skal være forberedt på. Det betyder blandt andet, at dit hjem skal være hundeklart.

Mad og vand

Hvad har en hund brug for? Først og fremmest skal den have en hundeskål eller to, så den kan få mad og vand. Skålen med vand skal gerne være fyldt og tilgængelig hele tiden, så hunden altid kan få lidt at drikke, når den er tørstig. Til gengæld kan de fleste hunde ikke selv dosere deres mad, så det bliver dit job. Hvis de har fri adgang til mad, vil de hurtigt blive overvægtige. Derfor skal du sørge for at give dem den rette mængde af mad på de rette tidspunkter, så hunden ikke går sulten rundt, men heller ikke bliver usund.

Gør haven hundeklar

Det er ikke kun selve huset, der skal være hundeklart; det skal haven også. En hund har brug for at komme udenfor, og gerne mere end de tre daglige gåture. Hunden skal jo have et sted at besørge, og den kan ikke bruge en kattebakke. De fleste hundeejere vælger at indhegne hele haven eller et stykke af deres have, så hunden frit kan gå på opdagelse i haven, uden at den kan løbe væk. Hvis du har en trofast hund, der ikke løber væk, og du bor langt ude på landet uden naboer, kan det godt lade sig gøre at lade hunden løbe frit rundt, men man skal huske at passe på biler på vejen.

En privat soveplads

De fleste hunde er villige til at dele alt, og de har det ofte allerbedst, når de ligger helt op af en af deres mennesker. Dog er det alligevel vigtigt, at hunden har et sted, der er helt dens eget. Det kan være dens hundekurv, en stor pude eller et tæppe på gulvet, hvor den kan være i fred. Det er ikke sikkert, at hunden nødvendigvis vil bruge den mere end hjemmets andre sovepladser, men den skal have muligheden for privatliv.

Menneskets bedste ven

Der er bestemt en grund til, at hunden bliver kaldt menneskets bedste ven, og med en lille firbenet humørbombe ved din side, vil du snart forstå hvorfor. Giv hunden et godt hjem, og så vil du få utrolig meget igen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*