Gode tips til dig, der vil spare op til studentertiden

Studentertiden er en festlig tid, hvor der sker en helt masse sjove ting, og det er ofte denne periode, man husker bedst fra sin gymnasietid. Det er dog samtidig en tid, hvor man er nødsaget til at bruge en hel masse penge. Man skal for eksempel have nyt tøj til de mange fester, dimissionen, studenterkørslen, og derudover er studenterhuen også dyr.

Her i artiklen vil du heldigvis blive introduceret til en række gode tips til, hvordan du kan spare op, så du får råd til alt det, du gerne vil købe til din studentertid. 

Læg et beløb til side hver måned

Studentertiden er en uforglemmelig tid, der bygger på en lang række traditioner. Der er for eksempel tradition for, man kører studenterkørsel, og derudover køber alle huer, hvortil der knytter sig en hel masse studenterhueregler. Der er ingen tvivl om, at det også er dyrt at blive student, hvorfor det er vigtigt, at du sørger for at spare op, inden du dimitterer fra dit gymnasium.

I den forbindelse kan det være en god idé at begynde at lægge et bestemt beløb til side hver eneste måned. Det behøver ikke at være mere end 100 kroner, og inden længe vil du kunne få råd til alt det, der gør studentertiden til noget ganske særligt. 

Drik kaffe hjemme i stedet for at tage på café

Det er naturligvis helt vildt hyggeligt at tage på café med gymnasiekammeraterne, men her er det vigtigt, at du sørger for at huske dig selv på, at cafébesøg selvfølgelig også er dyrt – især hvis man gør det flere gange om ugen. I stedet kan man i venindegruppen med fordel begynde at ses derhjemme, hvor I laver jeres egen kaffe eller mad. Det er langt billigere, og det vil med garanti være mindst lige så hyggeligt. 

Sådan undgår du de mange impulskøb

Det er naturligvis vigtigt, at man ikke bruger hele sin gymnasietid på at spare op til studentertiden, men der skal selvfølgelig også være plads til at tage ud at shoppe med veninderne. I den forbindelse er det dog en god idé, at du sætter nogle regler for dig selv – såsom at hæve et bestemt beløb, og så må du ikke bruge mere end det, du har hævet.

På den måde slipper du for at foretage en masse dumme impulskøb. En anden god idé er at lade butiksekspedienten lægge tøjet til side for dig i et par dage, så du kan tænke over, hvorvidt du reelt set har behov for det eller ej.  

Husk at belønne dig selv fra tid til anden

Endelig er det også vigtigt, at du husker at belønne dig selv, hvis du har været ekstra god til at spare op til studentertiden. Her skal du selvfølgelig ikke bruge alle dine penge, men i stedet kan du med fordel lave en aftale med dig selv om, at du belønner dig selv med et par nye sko eller noget nyt tøj hver tredje måned. Det er som regel en god motivation i de perioder, hvor man er nødsaget til at spare på pengene.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*