Vær opmærksom på dette, når du låner

Står du i den situation, at du skal til at låne penge til det ene eller det andet, er du langt fra alene. Før eller siden vil der komme nogle økonomiske dispositioner, som simpelthen kræver, at du har lidt ekstra kapital på kontoen, hvis de skal realiseres. Dog er det vigtigt, at du er rustet til at finde det perfekte lån for dig, og derfor kommer vi her med nogle ting, du skal have in mente, inden du låner penge. 

Se nærmer på de årlige omkostninger i procent

Dette forkortes med ÅOP, og det er lovbestemt, at dette tal skal vises. Det er nemlig det vigtigste nøgletal for låntageren, og derfor skal du altid have rettet dit blik i den retning. Beløbet er de samlede omkostninger i procent pr. år af det samlede lånebeløb. Det betyder da også, at din ÅOP kan virke høj, hvis du låner små beløb eller låner penge, der skal betales tilbage inden for et år.

Hold øje med løbetiden til dit budget

Når du låner penge, skal du selvfølgelig betale dem tilbage, og hvis du vil gøre det let for dig selv, laver du et budget, så du altid ved, om du er på rette spor. Løbetiden er vigtigt for dit regnskab, da den afgør, hvor meget du skal betale tilbage hver måned. Inden du låner penge, er det derfor vigtigt, at du tager højde for, hvordan din privatøkonomi ser ud.

Vælger du en kort løbetid, skal du betale et større beløb tilbage pr. måned, men så er det hurtigere ude af verden. Er dit rådighedsbeløb dog mere begrænset, skal du overveje en længere løbetid, så du kan dele det hele op i mindre bidder. Uanset hvad skal du have et budget, så du har en plan for, hvordan du får afbetalt hele lånet. 

Få et overblik over det fulde tilbagebetalingsbeløb

Det er ikke altid, at det er nemt at få overblik over alle de ting, du skal være opmærksom på, og derfor er der et tal, som du skal tage et nærmere kig på. Hvis du holder øje med det samlede tilbagebetalingsbeløb, behøver du ikke at kæmpe med hovedregningen i forhold til debitorrente, ÅOP og alle de andre procenttal. Ved tilbagebetalingsbeløbet står det sort på hvidt, hvor meget du skal betale tilbage, og så kan du tage stilling til, hvorvidt det lever op til det budget, du måtte have.

Skal du til at låne penge, kan vi klart anbefale, at du holder øje med ovenstående, ligesom du skal finde en side, hvor det hele er sat overskueligt op. En sådan side finder du her https://kassekreditten.dk/sms-laan/, og de skal nok have lige det lån, du har brug for.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*