Øg din trivsel med bedre stresshåndtering

Bedre trivsel i hverdagen

Hvem ønsker ikke at få hverdagen til at køre. At starte dagen med at vågne udhvilet. At have styr på sine rutiner og orden og overblik over hvad der skal ske i løbet af dagen. At alt glider, med morgenritualer. Få børnene i skole i god tid. Møde glad og med overskud på arbejde. Dyrke det gode kollegiale samarbejde. Have succes med arbejdet og mærke anerkendelse fra chefen. Hygge med børnene om eftermiddagen og have tid og overskud til partneren, vennerne, interesserne og slutte dagen med en god aftenrutine hvor dagen bliver lukket pænt ned og søvnen overtager en med en smil på læben.

Det er måske lige lidt overromantiseret og for nogle lidt for perfekt. Men er det ikke det eller dele af det, som vi alle ønsker. Den indre ro, glæden og overskuddet uanset om vi er single eller vi en familie.

Det der ofte spænder ben for os, så vi ikke opnår glæden og overskuddet er at vi kæmper med stress, som vi ikke kan nå at ‘brænde af’. Den hober sig op og ender med at påvirke vores liv i en negativ retning. Den dræner os for energi og vi oplever i perioder mere tristhed end glæde. Vi får ulyst til ting vi før havde lyst til og vi begynder også at snerre af vores børn, vores partner og på arbejdet. Det kan ende i en ond spiral og det gør det desværre for mange af os.

Det skyldes til dels det pres vi dagligt er udsat for hvor selv en god prioritering af opgaver ikke mathcer et døgn på 24 timer eller de oplevelser vi er ude for. Problematikker. Stor arbejdsbyrde, Livskriser og meget andet. Det kræner altsammen og vi kan opleve at vores ressourcer ikke slår til. Hvad gør vi så?

Hvad gør vi når stressen tager styringen?

Inden jeg svare på det skal vi først se på hvad stress egentlig gør for os. Stress er i dens grundsubstans ikke farlig. Den gavner os. Det er faktisk vores krop og nervesystem, der hjælper os til at komme igennem forskellige ting der lige kræver lidt ektra af os. Problemet opstår når der er for meget af den og at vi ikke giver os selv tid til at restituere.

For at komme i balance igen vil det være godt med en effektiv stressbehandling. Stressbehandling udføres som regel af en stresscoach, som hjælper os med at blive afstresset, men også coacher os til ændre mindset, få mere styr på vores måde at prioritere på og på den måde få livet i balance igen.

En god stressbehandling virker allerede efter et par uger og følger vi planen vil vi efter 2 måneder føle at vi har fået overskuddet tilbage og glæden og tilfredsheden begynder også at vise sit milde ansigt.

Jeg kan på det varmeste anbefale en god stressbehandling, der tager nænsomt vare på dig og hjælper dig i netop den situation du er i. Vi reagerer alle forskelligt på stressorer og derfor er det også vigtigt at den behandling vi går med er tilpasset dig som individ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*